Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
VLAAMSE CLUB PATTAYA
DE VLAAMSE CLUB IN PATTAYA

Zowel Vlamingen als Nederlanders die in Thailand wonen, stellen het op prijs wanneer ze hier contact kunnen leggen met andere landgenoten. Een uitstekende gelegenheid waarop dit kan gebeuren zijn de samenkomsten van de clubs.ONTBIJT VLAAMSE CLUB (Foto: vlaamseclubpattaya.com)
In 2010 werd de Vlaamse club Pattaya (VCP) opgericht. Elke eerste woensdag van de maand zijn Vlamingen en hun partner van harte welkom op de maandelijkse vergadering, die doorgaat in in Pub/Resto AROI. Er is geen lidgeld te betalen.


Het samenzijn begint om 10.30 met, voor wie het wenst, een ontbijt. Het ontbijt kost 120 baht en is te betalen aan het restaurant. Om 11.30 is er een presentatie, waarbij een gastspreker rond een bepaald thema duidelijke uitleg komt verschaffen en vragen van de aanwezigen beantwoordt.
Daarna is er een gezellig samenzijn, waarbij de Vlamingen elkaar bij pot en pint beter leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen.


HAPPENING FEBRUARI 2015 (Foto: vlaamseclubpattaya.com)
DE BELANGRIJKSTE DOELEN

1. Vlamingen bijeenbrengen om te socialiseren.

Wanneer je de eerste keer een vergadering bijwoont, dan sta je er versteld van hoeveel andere Vlamingen in jouw omgeving wonen. Mensen die je anders waarschijnlijk nooit zou gevonden of aangesproken hebben. Tijdens het ontbijt of bij pot en pint leer je elkaar kennen en zo onstaan op korte tijd heuse vriendschappen.


2. Nuttige informatie aan elkaar doorgeven.

"Met twee weet je meer dan alleen," zegt het spreekwoord. Ben je met velen, dan kom je nog meer te weten. Elke Vlaming die in Thailand woont, heeft zijn eigen ervaringen. De ene weet waar je Brusselse spruitjes of witloof kunt kopen, terwijl de andere aan geweldige aanbieding heeft gezien van een internet provider. Die kennis met elkaar kunnen delen, is een bron van rijkdom.


3. Gastsprekers komen deskundige info verstrekken over bepaalde thema's.

Op de hoogte zijn van regels, wetten, wetswijzigingen en gebruiken, is heel belangrijk als je in het buitenland verblijft. Maandelijks wordt daarom een gastspreker uitgenodigd die een korte uiteenzetting geeft over het domein waarin hij gespecialiseerd is en waaraan de aanwezigen vragen kunnen stellen. Is het de ene maand een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade of van de lokale Thaise immigratiedienst, dan kan het een andere keer misschien een spreker zijn die informatie verstrekt over de verzekeringsmogelijkheden in Thailand of over de computerwereld.


4. Uitlenen van boeken.

De Vlaamse Club heeft ook een uitgebreide bibliotheek waar Vlamingen gratis boeken kunnen lenen.


5. Feestjes organiseren.

Jaarlijks organiseert de Vlaamse Club het Sinterklaasfeest voor de kinderen van de Vlamingen. Maar ook de Vlaamse feestdag of een kroegentocht kunnen op het programma staan.


SINTERKLAASFEEST 2014 (Foto: vlaamseclubpattaya.com)


In februari 2015 was er een happening met ondermeer gastoptredens van Koen Crucke en Lou Depryck (Lou and the Hollywood Bananas). Deze happening was georganiseerd voor een goed doel: 'Hulp aan Belgen in nood in Thailand'. De opbrengst was meer dan 60 000 baht.HAPPENING FEBRUARI 2015 (Foto: vlaamseclubpattaya.com)

HAPPENING FEBRUARI 2015 MET KOEN CRUCKE (Foto: vlaamseclubpattaya.com)

HAPPENING FEBRUARI 2015 MET LOU DEPRYCK (Foto: vlaamseclubpattaya.com)
CONTACT

Op de website www.vlaamseclubpattaya.com vind je de verslagen van de maandelijkse vergaderingen (nu al meer dan 60).


Indien je wenst uitgenodigd te worden voor de maandelijkse vergaderingen, dan volstaat het een mailtje te sturen naar info@rql.be.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'Testament - erven - vruchtgebruik '.

klikNL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV