Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
HET FOREIGN EXCHANGE CERTIFICATE
EEN CONDOMINIUM BETALEN

condominium CONDO Foto: pattayapropertyfinder.com


Als je tijdens een reis in Thailand je oog hebt laten vallen op ��n van de vele condominiums die hier te koop worden aangeboden en je wil dat condo op jouw naam aankopen, dan moet je, wat de betaling betreft, de juiste spelregels volgen om de eigendomsakte of de �title� uiteindelijk op jouw naam te krijgen.


Hierbij zijn drie zaken uiterst belangrijk.

1. Waar komt het geld vandaan.
2. Hoe komt het geld naar Thailand.
3. Het foreign exchange certificate.


WAAR KOMT HET GELD VANDAAN?

Wanneer een farrang in Thailand een condominium op zijn naam aankoopt, dan moet hij dat condominium betalen met geld dat van zijn bankrekening van buiten Thailand komt.


Stel dat je broer al jaren in Thailand woont en hier, samen met zijn Thaise vrouw een heel bloeiende zaak heeft, en die broer wil je hier in Thailand wel wat van zijn spaarcenten cadeau doen om het condominium te betalen, dan zal je als ferrang daarmee het condominium niet officieel op je naam kunnen zetten.


HOE KOMT HET GELD NAAR THAILAND?

Ten tweede moet het geld van de buitenlandse bank naar een Thaise bank worden overgeschreven. Zowel de bankrekening in het buitenland, als de bankrekening in Thailand moet op naam staan van de farrang die het condominium op zijn naam wil kopen.


Stel dat je een rijke ouders hebt in je thuisland en die storten van hun rekening het nodige geld naar jou Thaise bankrekening, dan zal je dat geld niet kunnen gebruiken om een condo op jouw naam te kopen.


HET FOREIGN EXCHANGE CERTIFICATE

Ten derde zal de bank in Thailand je een foreign exchange certificate geven waarop vermeld staat dat:

1. het geld overgeschreven is van een buitenlandse bank naar de Thaise bank,
2. de datum wanneer de transactie is gebeurd,
3. de naam van de rekeninghouder die het geld gestort heeft,
4. de naam van de rekeninghouder die het ontvangen heeft.

Die namen moeten dus dezelfde zijn.


certificate


Dit document moet je overhandigen op de landoffice, wanneer de eigendomsacte wordt opgemaakt

TWEE BUITENLANDERS WILLEN GEZAMENLIJK EEN CONDO KOPEN

Het is ook mogelijk dat twee buitenlanders, bijvoorbeeld een man en zijn vouw, of twee goede vrienden, een condo op beider naam willen aankopen. In dat geval zijn de spelregels eigenlijk dezelfde.


Ze moeten er dan wel voor zorgen dat de rekening in het buitenland, waar het geld vandaan komt, op naam van beiden staat. Ook de rekening in Thailand, waarop het geld gestort wordt, moet op naam van beiden staan. De twee namen moeten immers op het foreign exchange certificate vermeld worden.


De reden waarom men het zo wil in Thailand , is om witwaspraktijken tegen te gaan. Als je dus deze regels volgt, zal je op de landoffice geen probleem hebben om de titel van een woning op jouw naam te zetten.


GELD CASH MEEGEBRACHT

�Ik heb gewoon cash geld meegebracht vanuit Nederland en heb daarmee het condo kunnen betalen,� zei een Nederlander. Betalen kan je inderdaad met alles. Voor de verkoper maakt het niet uit, al hij maar centen ziet. Die zal zich heus niet afvragen waar al het geld vandaan komt.


Maar om de eigendomsacte correct op je naam te krijgen, zonder nadien problemen te hebben, is het foreign exchange certificate onmisbaar.


CONDO BETAALD MET GELD VAN EEN VERKOCHT CONDO

Heb je in Thailand een condo verkocht waarvan je eigenaar was en wil je met dat geld een nieuw condominium op jouw naam kopen, dan kan dat ook. Je moet wel in de bank vragen welke procedure daarbij moet gevolgd wordenBLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'MAINTENANCE FEE'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV