Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
THAILAND - DATUM
2015 = 2058

In Thailand wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de Buddhistische jaartelling, die 543 jaar voorop loopt op de gregoriaanse kalender. 1 januari 2015 is dus 1 januari 2058.


De boeddhistische kalender is gebaseerd en begint op de datum van het overlijden van de Boeddha. Maar noch binnen de historische wetenschap, noch tussen de verschillende boeddhistische tradities is er overeenstemming over de juiste overlijdensdatum van de Boeddha.


Buddhasakarat (in het Engels spreekt me ban: Buddhist Era of BE), is de naam voor de boeddhistische tijdrekening, die de sterfdatum vastlegt op 11 maart 545, 544 of 543. Deze laatste datum is in gebruik in Thailand, zodat ons jaartal 2015 overeenkomt met het jaar 2558. In Sri Lanka bijvoorbeeld is er een jaar verschil en is 2015 is gelijk aan 2557.


Thailand kende in de loop der jaren verschillende kalenders. De laatste aangenomen dateert sinds 1888. Het begin van het Thaise jaar was aanvankelijk vastgesteld in april op de eerste dag van het Songkran festival, maar sinds 1940 wordt ook 1 januari gebruikt. Maar Thai houden van feesten en vieren zowel op 1 januari als op de eerste dag van het Songkran festvial nieuwjaar.


Op officiŽle documenten wordt de Thaise datum vermeld. Maar op vliegtuigtickets en sommige kranten wordt de gregoriaanse datum gebruikt.SONGKRAN FESTIVAL PATTAYA Foto: thailand-info.be


TIJDSVERSCHIL

Wanneer er in BelgiŽ of Nederland 'winteruur' is, dan is het in Thailand 6 uur later. Tijdens het 'zomeruur' is het tijdsverschil 5 uur.
BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'DE FEESTDAGEN IN THAILAND'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV