Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
CREMATIE IN THAILAND
EEN OVERLIJDEN

In Thailand is in het Boeddhisme het cremeren de meest gebruikelijke manier na het overlijden van een persoon. Overledenen kunnen soms dagen thuis of in de tempel opgebaard liggen. Tenslotte moet de familie de gelegenheid hebben om te komen en afscheid te nemen.


Na het overlijden wordt het lichaam door de familie gewassen en met de beste kledij gekleed. Een speciale kist met koeling wordt gehuurd en daarin wordt het lichaam geplaatst. Via facebook, twitter en gsm wordt iedereen van het overlijden op de hoogte gebracht. Van heinde en verre komen vrienden, bekenden en onbekenden naar de woning van de overledene.


MONIKKEN BIDDEN IN AANWEZIGHEID VAN FAMILIE Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


De monikken van de plaatselijke tempel komen om in aanwezigheid van familie en vrienden de eerste gebeden te doen.


FAMILIE EN VRIENDEN ETEN EN DRNKEN Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


Het afscheid nemen gebeurt meestal met eten en drinken, niet zelden in dezelfde ruimte bij de overledene. Vaak wordt de straat afgezet en een tent geplaatst. Overlijden in Thailand is namelijk onderdeel van het leven en niet zo weggestopt als bij ons in het westen.


Bezoekers brengen rijst mee en jasmijnbladen, die de vergankelijkheid van het leven sysmboliseren. En ze geven ook een financiele bijdrage om de kosten van de begrafenis te helpen dekken. Dag en nacht blijven bezoekers bij de overledene en de familie. Al die tijd zijn buren en vrienden druk bezig met het maken van eten en de afwas.VOEDSEL VOOR DE OVERLEDENE Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


En ook bij de overledene wordt regelmatig voedsel geplaatst. Uiteraard zijn de naasten bedroefd vanwege het verlies van een persoon, maar die emoties worden niet getoond, om de geest van de overledenen niet te verontrusten. Men gelooft immers dat men overgaat naar een volgend leven.


NAAR DE TEMPEL

Met de foto van de overledene vooraan, trekt een stoet van familie, buren en vrienden naar de tempel. Men wandelt in tegenwijzerzin. omdat dit, volgens het bijgeloof, jonger maakt.


Driemaal stapt de stoet, tegen de wijzers van de klok in, rond de verbrandingsoven.


NAAR DE TEMPEL Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


De kist wordt geopend en iedereen krijgt de kans om met het water van cocosnoten het gelaat van de overledene te wassen.


NAAR DE TEMPEL Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


Zodra de kist opnieuw gesloten is, volgt een ceremonie van ongeveer een uur die geleid wordt door de monnikken.

Net voor de crematie wordt de kist opnieuw geopend en wordt de overledene op de rechterzijde gelegd.


OVERLEDENEN WORDT OP RECHTERZIJDE GELEGD Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


Daarna wordt de kist met benzine overgoten en in de oven geplaatst en in brand gestoken.


KIST WORDT IN BRAND GESTOKEN Foto 'Cirkel van het leven' facebook.com


FILM

Bovenstaande foto's komen uit de film: 'De cirkel van het leven'. Deze film, met Nederlands commentaar, geeft een prachtig beeld over hoe een crematie in Thailand verloopt.BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: ' '.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV