Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
DE THAISE BAHT
DE BAHT

De officiele munteenheid in Thailand is de baht.


MUNTEN IN THAILAND In Thailand heeft men muntstukken van:

. 10 baht
. 5 baht
. 2 baht.
. 1 baht.
. 50 satang.
. 25 satang.


Het muntstuk van 2 baht werd begin 2006 ge´ntroduceerd en is qua grootte, uiterlijk en omvang bijna hetzelfde als de munt van 1 baht, wat tot verwarring leidt bij het wisselen, mede doordat de munt van 2 baht niet grootschalig is aangekondigd. Later is deze verwarring weggenomen door de munt van 2 baht een andere kleur te geven.


Bij de invoering van de euro in december 2001, bleek dat de muntstukken van 10 baht en van 2 euro heel sterk op elkaar lijken, zo sterk zelfs dat sommige automaten geen onderscheid konden maken.BILJETTEN IN THAILAND In Thailand heeft men biljetten van:

. 1000 baht
. 500 baht
. 100 baht.
. 50 baht.
. 20 baht.
NIEUWE BRIEFJE VAN 100 Foto Courtesy of Bank of Thailand
Nieuw bankbiljet

Op 26 februari 2015 heeft de Bank of Thailand een nieuw 100-baht bankbiljet in omloop gebracht om Koning Taksin de Grote te eren.


Het nieuwe biljet heeft dezelfde grootte en kleur als de oude 100-baht bankbiljetten die in gebruik zijn, maar met geavanceerde anti-vervalsing elementen en zaken die het de blinden gemakkelijker maakt om de waarde te identificeren


Het nieuwe biljet is voorzien van het portret van Zijne Majesteit de Koning Bhumibol Adulyadej. Het watermerk van de Thaise cijfer 100 is transparant als het tegen het licht gehouden wordt.

WISSELKOERSEN

WAARDE 1 EURO TEGENOVER BAHT


Het aantal baht dat je voor 1 euro krijgt, varieert van dag tot dag. De tijd dat je 50 baht of meer voor een euro ontving, is al een aantal jaren voorbij. Gemakkelijkshalve wordt gerekend dat 1 euro = 40 baht, maar in januari 2015 zaten we er al een stuk onder.
BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'GELD DECLAREREN '.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV