Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
IS LEVEN IN THAILAND DUUR ?
GAAN LEVEN IN THAILAND

Voor veel gepensioneerden is Thailand de droombestemming bij uitstek om er hun oude dag te gaan doorbrengen en er te genieten van hun welverdiend pensioen. “Thailand is immers heel goedkoop om er te leven”. Dat is alleszins het verhaal dat bij velen, die hier nog niet gewoond hebben, de ronde doet. Maar is dat werkelijk zo, of beter: is dat nog altijd zo?


Verschillende factoren spelen hierbij een rol.

1. WISSELKOERS EURO - BAHT

In 2009 kreeg je voor 1 euro 50 baht. Dit wil zeggen dat je toen voor 1000 euro 50.000 baht kreeg.


Iemand die in 2009: maandelijks 1500 euro pensioen (of andere inkomsten) ontving, had 75.000 baht om in Thailand te spenderen. Ruim voldoende om een pensioenvisum te kunnen bekomen.
Die tijd is helaas voorbij.


In april 2015 kreeg je voor 1 euro 34 baht. Dit wil zeggen dat je voor 1000 euro 34.000 baht krijgt. Dat is wel 16.000 baht minder dan 6 jaar geleden.


Iemand die in 2015 maandelijks 1500 euro pensioen (of andere inkomsten) ontvangt, heeft maandelijks 51.000 baht om in Thailand te spenderen, wat zelfs 14.000 baht te weinig is om een retirement visum te kunnen krijgen.


2. ALLEEN WONEN OF MET FAMILIE


FOTO http://farm4.static.flickr.com/3289/
Veel gepensioneerden komen vaak alleen naar Thailand om hier hun oude dag door te brengen. Maar meestal duurt het niet lang of zij gaan samenwonen met een Thaise partner of vriendin, al of niet met kinderen.


Het spreekt vanzelf dat het samenwonen de maandelijkse kostprijs extra de hoogte in duwt.

3. DE WIJZE WAAROP JE WENST TE LEVEN

Ook dit is een belangrijke factor. Wil je in Thailand minstens dezelfde luxe hebben zoals je in je thuisland gewoon was, of ben je bereid dat leventje op te geven en ben je hier tevreden met een golfplaten dak boven je hoofd en een zetel met tafeltje waarop je blikje bier staat.

ADVIES

Een feit is dat de kostprijs door velen wordt onderschat en het soms wel lijkt dat een gepensioneerde na een tijd van de klaveren in de biezen is terechtgekomen. "Geld maakt niet gelukkig", zegt het spreekwoord. En dat is juist. Maar anderzijds is het wel handig als je wat geld hebt en niet elke baht in twee moet bijten om rond te komen.


Iedereen die van plan is om definitief naar Thailand te verhuizen, raad ik aan om vooraf eens een maand of drie in Thailand te komen wonen. Je huurt een condo, een huis of een kamer die aan je behoeften beantwoordt. En je maakt een dagelijkse lijst van je uitgaven.


Na drie maanden heb je een ruw idee van de kostprijs van het leven en kan je met enige ervaringskennis inschatten of leven in Thailand je ware toekomst is.


Via onderstaande link kan je ook de kostprijs vergelijken van verschillende goederen tussen een stad in Thailand en een stad in Belgie.BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'VISUM'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV