Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
DE ARRIVAL STAMP

Het hoofdstuk i.v.m. visum is samengesteld met de hulp van een medewerker van de Chonburi Immigration te Jomtien en is up-to-date
Ook in andere delen kan informatie staan die betrekking heeft op jouw visum.
VISA EXEMPTION

Kom je als Belgische of Nederlandse toerist voor korte tijd (maximum 30 dagen) naar Thailand, dan hoef je in de Thaise ambassade of een consulaat in je thuisland, vooraf geen visum aan te vragen. Thailand heeft immers een overeenkomst met bepaalde landen (Visa Exemption), waaronder Belgi� en Nederland, waardoor paspoorthouders van die landen vrijgesteld zijn van visumplicht, als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.


Door die overeenkomst kunnen Nederlanders en Belgen, die Thailand om toeristische redenen binnenkomen via een luchthaven, onafgebroken 30 dagen (dus niet altijd een volledige maand) in Thailand verblijven. Indien ze via de landsgrenzen het land binnenkomen, is deze periode 14 dagen. De 15de dag moet je Thailand verlaten.

ARRIVAL STAMP


Wat heb je nodig?

. Een ingevulde �arrival en depature card�.
. Ticket terugreis is verplicht.

Soms wordt ook gevraagd waar je gaat verblijven. Heb je vooraf een hotel geboekt, geef dan die naam door. Boek je vooraf geen hotel (wat ook niet verplicht is), zoek dan thuis via google de naam en het adres op van een hotel waar je mogelijk gaat overnachten en geef die naam door.arrival stamp ARRIVAL STAMP Kom je dus voor een korte vakantie, zonder visum, naar Thailand, dan zal immigratiebeambte bij je aankomst een foto van jou maken en je paspoort en documenten controleren. Hij zal je 'departure card' in je paspoort nieten (zie vorig deel) en een �arrival stamp� in je paspoort plaatsen, waarop staat wanneer je Thailand moet verlaten.


Sommige Belgen en Nederlanders menen dat deze �arrival stamp� hetzelfde is als een �visum on arrival�, maar dat is niet correct. Een �visum on arrival� wordt gegeven aan bezoekers van bepaalde landen, maar Belgi� en Nederland horen daar niet bij, want deze landen hebben met Thailand een akkoord i.v.m. �visa exemption�.
VERLENGING MET 30 DAGEN

Stel dat je om ��n of andere reden toch enkele dagen langer dan de 30 toegestande dagen in Thailand wil blijven, dan kan je de stempel in je paspoort bij een Thaise immigratiedienst slechts ��n keer voor 30 dagen laten verlengen. Dit wil dus zeggen dat je maximaal 60 dagen onafgebroken in Thailand kunt verblijven. Daarna nog eens een extra verlenging, kan je op de immigratiedienst niet bekomen. De verlenging met 30 dagen kost 1900 baht.


Vergeet ook niet dat je naar Thailand bent gekomen als toerist. Elke vorm van werken is verboden. Ergens een handje toesteken, wordt ook beschouwd als werken.

THAILAND VERLATEN

departure card DEPARTURE CARD


arrival en departure stamp DEPARTURE STAMP EN ARRIVAL STAMP Zodra je Thailand opnieuw verlaat, moet je de 'departure card' die in je paspoort was geniet afgeven.


De immigratiebeambte zal een 'departure stamp' in je paspoort plaatsen waarop de datum staat dat je bent vertrokken.
VRAGEN EN ANTWOORDEN

VRAAG 1
Op de dag dat je moet vertrekken, ben je betrokken bij een ongeval en je wordt zwaargewond opgenomen in Bangkok Hospital. De dokter vermoedt dat je vier weken in het hospitaal zult moeten blijven.
Wat nu?

Antwoord:
In dat geval kan de immigratie je arrival stamp probleemloos verlengen voor een periode van 15, 30, 60 of 90 dagen. De voorwaarde is dat de behandelende dokter van het hospitaal een schrijftelijk bewijs levert dat je voor periode �x� niet in staat bent om Thailand te verlaten. Let op, dus geen bewijs van een dokter van een lokale praktijk, die je voor 100 baht wel dergelijk attest wil geven.

Omdat je zelf niet naar de immigratiedienst kunt, is het toegelaten dat ofwel iemand van het hospitaal, ofwel een personeelslid van het hotel waar je logeert, ofwel je partner met je paspoort en het bewijs van de geneesheer naar de immigratie gaat.


VRAAG 2
Een broer komt naar Thailand omdat zijn zuster in Thailand is overleden. Omdat het overlijden verdacht is, wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld. Wanneer de arrival stamp (30 dagen) en de eventuele extra verlenging van 30 dagen gegeven door de immigratie voorbij zijn, is het lichaam van de overledene nog niet vrijgegeven. De onderzoekers vermoeden dat het nog een maand kan duren voor het lichaam naar het buitenland kan gebracht worden.
Moet die broer terug naar zijn thuisland?

Antwoord:
Neen. De broer gaat met zijn paspoort en een bewijsstuk van de onderzoekers naar de immigratie. Daar zal zijn arrival stamp voor de nodige extra periode zonder problemen verlengd worden.


VRAAG 3
Tijdens je verblijf van 30 dagen heb je te diep in het glas gekeken. Het draaide uit op een gevecht, waarbij je iemand zeer ernstig hebt verwond. Alhoewel je niet onmiddellijk wordt aangehouden, komt deze criminele zaak binnen twee maanden voor de rechtbank. Je mag intussen Thailand niet verlaten.
Wat nu?

Antwoord:
In dat geval zal je reispas vermoedelijk worden ingetrokken. Je krijg van de immigratie een document met stempel, waarop staat dat je in afwachting van de rechtszaak in Thailand mag verblijen. Wordt de zaak in de rechtbank uitgesteld, krijg je weer een nieuw document met stempel. Word je uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van �x� maanden, dan wordt jouw paspoort in bewaring gehouden en krijg je geen stempel meer. Om in een gevangenis te zitten, heb je geen stempel nodig. Word je vrijgesproken, dan moet je het land zo snel mogelijk verlaten.


VRAAG 4
Op de laatste dag dat je in Thailand mag verblijven, ontdek je dat je paspoort spoorloos is. De ambassade van jouw land is omwille van een feestdag en een verlengd weekend enkele dagen gesloten.
Kan je naar de immigratie om een verlenging te bekomen?

Antwoord:
Neen. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je je reispas hebt. Kan je omwille van verlies niet tijdig verkrekken, zul je overstay moeten betalen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'TOERIST VISUM SINGLE ENTRY '.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV