Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
TOERIST VISUM - 2 OF 3 ENTRIES

Het hoofdstuk i.v.m. visum is samengesteld met de hulp van Peter Grunendahl, medewerker van de Chonburi Immigration te Jomtien en is up-to-date
Ook in andere delen kan informatie staan die betrekking heeft op jouw visum.
TOERIST VISUM 2 OF 3 ENTRIES

Toerist visum: naar Thailand voor toeristische doeleinden.


toerist visum
TOERIST VISUM MET 2 ENTRIES
Je kan op de Thaise ambassade of een consulaat in je thuisland of elders ook een ‘toerist visum’ aanvragen met 'twee of drie entries'. Dit op voorwaarde dat je paspoort lang genoeg geldig is.


Je hebt dan 6 maanden de tijd om Thailand binnen te komen.


Controleer in de ambassade of in het consulaat zeer goed het visum dat in je paspoort is geplaatst, want missen is menselijk en soms worden er fouten gemaakt.
In het voorbeeld hierboven zie je dat de uitgiftedatum 25/11/2014 is. Er staat ook dat je Thailand moet binnenkomen voor 25/4/2015. Men heeft dus per vergissing maar 5 maanden in plaats van 6 maanden gegeven.


Kom je Thailand binnen met een visum waarop iets fout staat, dan telt wat op je visum staat, ook als er duidelijk een vergissing is gemaakt.

WAT HEB JE NODIG?


Wat heb je nodig om het toerist visum met 2 of 3 entries aan te vragen?

. Je paspoort.
. Je reispas moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn als je Thailand verlaat.
. Je moet ook een vliegtuigticket (heenreis) kunnen voorleggen.
. Wettelijk ben je niet verplicht een retour ticket te hebben (al wordt het soms toch gevraagd).
. Twee keer een correct ingevulde en ondertekende application form (download).
. Drie pasfoto’s.
. De visumkosten moeten bij aanvraag betaald worden.

Het is mogelijk dat op de ambassade nog extra zaken gevraagd worden, voorbeeld financiële middelen etc...


GELDIGHEIDSDUUR

De geldigheidsduur van het ‘toerist visum’ dat door een Thaise ambassade of een consulaat in je paspoort wordt aangebracht, bedraagt:

. 3 maanden voor een visum met single entry (vervalt zodra je Thailand verlaat).
. 6 maanden voor een visum voor 2 of 3 entries.

Dit wil zeggen dat je, binnen die periode van 3 maanden in Thailand moet aankomen of binnen een periode van 6 maanden je laatste binnenkomst mag hebben.
2 of 3 ENTRIES

arrival stamp In de luchthaven krijg je een ‘arrival stamp’ van 60 dagen.
Controleer ook goed dat de beambte een periode van 60 dagen op je stempel heeft gezet, want ook hier worden regelmatig vergissingen begaan.


In een immigratiekantoor kun je ook weer 30 dagen verlenging krijgen.


Na die 90 dagen (60 + 30 verlenging) kan je het visum in het immigratiekantoor nog eens met 7 dagen extra verlengd worden. Daarna moet je Thailand verlaten.
Zowel de verlenging van 30 dagen, als die van 7 dagen kosten elk 1900 baht.visa run
VISA RUN Foto: phuketitaly.com
Veel toeristen maken na 90 dagen een dagtrip naar Cambodja, Laos of Myamar.


Je hoeft uiteraard niet te wachten tot de laatste dag. Je kunt Thailand om het even wanneer je wenst binnen die 90 of 97 dagen verlaten. (bijvoorbeeld al na 25 dagen).


Heb je een visum met 2 entries, dan krijg je bij je terugkomst opnieuw een stempel waarmee je 60 dagen in Thailand kunt verblijven, op voorwaarde dat je paspoort dan nog 60 maanden geldig is als je Thailand verlaat. Die 60 dagen kan je daarna in het immigratiekantoor weer met 30 dagen laten verlengen en indien je wenst, nog eens met 7 dagen, waarna je Thailand weer moet verlaten.


Heb je een visum met 3 entries, dan kan je zo, na een dagtrip, nog een derde keer Thailand binnen en weer 60 dagen krijgen en deze met 30 dagen laten verlengen. Dit ook weer op voorwaarde dat je paspoort dan nog 6 maanden geldig is als je Thailand weer verlaat.


Het telkens opnieuw binnenkomen in Thailand moet wel gebeuren tijdens de geldigheidsduur van je visum (6 maanden).


Veronderstel dat je op 1 januari 2015 in een consulaat een toerist visum met drie entries hebt gekregen, dat zes maanden geldig is (dus tot 30 juni 2015). Door omstandigheden reis je pas op 15 april naar Thailand. Je krijgt bij je aankomst een stempel waarmee je 60 dagen in het land kunt verblijven. Een verblijf dat je nog eens met 30 dagen kunt laten verlengen. Daarna kan je niet meer voor een dagtrip naar Cambodja en terugkeren op basis van je visum, want bij je terugkomt zijn de 6 maanden geldigheid van je visum al voorbij. Het is dus belangrijk dat, afhankelijk van het aantal entries dat je wenst en je vertrekdatum, je het visum niet te vroeg aanvraagt om de geldigheidsperiode zo lang mogelijk te houden.


Vergeet ook niet dat je met dit visum als toerist in Thailand bent en elke vorm van werken verboden is. Ergens een handje toesteken wordt ook beschouwd als werken.

VERTREK ONMOGELIJK WEGENS ERNSTIGE REDENEN

Net zoals in het hoofdstuk over de ‘arrival stamp’ werd uitgelegd, kan je ook bij dit visum een verlenging bekomen ingeval van:
. ernstige ziekte;
. overlijden van iemand;
. criminele rechtszaak.

De juiste voorwaarden zijn aan de hand van voorbeelden uitgelegd in het vorige deel.arrival en departure stamp Zodra je Thailand opnieuw verlaat, moet je de 'departure card' die in je paspoort was geniet afgeven.


De immigratiebeambte zal een 'departure stamp' in je paspoort plaatsen waarop de datum staat dat je bent vertrokken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'NON-IMMIGRANT VISUM'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV