Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
TOERISTEN BETALEN MEER INKOM
GROTE VERSCHILLEN IN INKOMPRIJS

In Bangkok Post van 9 februari 2015 verscheen een artikel naar aanleiding van het feit dat de overheid (National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department) sinds begin februari 2015 instructies had gegeven om voor meer dan 30 nationale parken en bezienswaardigheden de inkomprijzen voor toeristen fel te verhogen. Er zijn nu enorme verschillen in toegangsprijzen voor buitenlanders en voor de Thaise bevolking. Op sommige plaatsen is het zo erg dat voor een buitenlands kind vijfmaal zoveel inkom moet betaald worden als voor een Thaise volwassene. De auteur schrijft dan ook dat de overheid wel beweert de toeristen te respecteren als speciale gasten, maar hen van de andere kant behandelt als wandelende ATM machines.


Het tweeprijzensysteem bestaat al jaren in Thailand, maar was nooit zo uitgesproken. De overheid weet ook dat het allemaal niet zo netjes is en daarom worden de Thaise inkomprijzen meestal in Thais schrift geafficheerd. Op verschillende sites en forums doen toeristen hierover hun beklag.

Op Tripadvisor.com verscheen op 6 februari 2015 deze verbaasde reactie: "We maakten een dagtrip naar Khao Yai National Park en eenmaal daar ontdekten we dat de inkomprijs voor een Thai 40 baht bedraagt en voor de toeristen maar liefst 400 baht".


Enkele andere voorbeelden zijn:
. Thung Salang Luang, Phitsanulok: Toeristen: 300/500 Bath en Thai: 20/40Bath.
. Surin Ilands en Similan Ilands Krabi: Toeristen: 300/500 Bath en Thai: 20/40 Bath.
. Phu Chong Na Yoi en Pha Taem, Ubon Ratchathani. Khao Phra Wihan (Preah Vihear) Si Saket, Phu Hin Rong Kla Phitsanulok: Toeristen: 200/300 Bath en Thai 50/100Bath.


Toeristen of farrangs die een familie uitstap plannen en enkele parken willen bezoeken, doen er voortaan goed aan om vooraf goed te informeren hoeveel de inkomprijs bedraagt. Zo kom je voor geen verrassingen te staan en blijft er nog genoeg geld over om onderweg nog een frisdrank te kopen.

TRUUK MET HET THAIS RIJBEWIJS

Voorheen volstond het op veel plaatsen dat een farrang bij de inkom zijn Thais rijbewijs toonde om dezelfde inkomprijs te betalen als de Thai. Maar ook deze truuk lijkt op verschillende plaatsen niet meer te pakken. 'Buitenlander is buitenlander' is de richtlijn.
WAAROM ZO'N GROTE VERSCHILLEN?

Volgens de krant geven noch de eerste minister, noch de verantwoordelijke minister enige verklaring waarom het prijsverschil zo groot is. Een lagere bediende wilde wel kwijt dat de Thai minder inkom betalen omdat zij belastingen betalen waarmee de parken onderhouden worden.


De auteur vraagt zich af, als dat de reden is, waarom de Thai dan ook niet minder luchthaventaxen moeten betalen, want de overheid onderhoudt de luchthavens toch ook met hun belastinggeld.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'IS HET LEVEN DUUR IN THAILAND? '.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV