Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
THAILAND - BEVOLKING
BEVOLKING

In 2014 telde Thailand ongeveer 67.741.000 inwoners. Een exact cijfer is onbekend, omwille van het groot aantal niet-geregistreerde inwoners. Ongeveer 34% van de inwoners woont in de (omgeving van) steden, met naar schatting 8.500.000 in de hoofdstad Bangkok.


Bangkok BANGKOK (Foto greenwoodtravel.nl)


Door een sterke nadruk te leggen op gezinsplanning, wist men de bevolkingstoename terug te dringen tot minder dan 1,5% per jaar (in 2014 0,35%).


De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt 131 inwoners per km2, maar de bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld. De noordelijke hooglanden hebben de laagste bevolkingsdichtheid, terwijl de centrale laaglanden en het zuidelijke deel van het schiereiland dicht tot zeer dichtbevolkt zijn.


De inwoners van Thailand zijn afstammelingen van de vele volkeren die hier vanuit alle windstreken neerstreken. De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer +90% uit Thai. De minderheden bestaan voornamelijk uit Maleiers, Laotianen, Birmanen, Cambodjanen, Vietnamezen en Chinezen.


De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door de Chinezen (Sino-Thai), die een belangrijk aandeel hebben in handel-, bank- en transportwezen. De meesten bezitten de Thaise nationaliteit en zijn zonder veel problemen in de Thaise cultuur ge�ntegreerd. Dat komt vooral door de vele gemengde huwelijken. De Chinezen vormen een belangrijk deel van de 'toplaag' in de Thaise samenleving.Bangkok BANGKOK CHINATOWN (Foto alyonatravels.com)


Thailand betekent letterlijk �het land van de vrije mensen�. Het is ��n van de weinige landen van Zuidoost-Azi� dat nooit gekoloniseerd geweest is en heeft daarom de eigen culturele identiteit goed weten te handhaven.


Een groot deel van de Thai is redelijk welstellend. De bevolking is bijzonder vriendelijk, gastvrij en gemakkelijk in de omgang en tolerant. Het land wordt daarom ook wel eens het land van de glimlach genoemd. Thai komen zeer oprecht over en doen er alles aan om het je naar je zin te maken. De glimlach is een natuurlijk aspect van het leven, maar wordt vaak ook gebruikt om beschamende situaties het hoofd te bieden. Als je bijvoorbeeld aan een Thai de weg vraagt, zal hij of zij je glimlachend antwoorden en je ergens heen wijzen, ook al heeft hij/zij er geen idee van waar je naartoe wilt.


Thailand is een redelijk ontwikkeld land met een goede infrastructuur. Ruim 95 procent van de bevolking kan lezen en schrijven.


Maar Thailand is ook een belangrijk doorvoerland voor drugs uit de directe buurlanden, met name Birma en Laos. Naar schatting 5 procent van de Thaise bevolking is zelf druggebruiker (vooral met amfetamine). In februari 2003 kondigde de toenmalige Thaise premier Thaksin een �war on drugs� af, die wordt gekenmerkt door hard optreden tegen kleine drugshandelaren en smokkelaars.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'GROETEN'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV