Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
PROSTITUTIE
WAAROM WERKEN ZOVEEL THAISE MEISJES IN DE PROSTITUTIE?

prostitutie in Thailand
PATTAYA Foto: thailandtravelhound.com
Niet alleen in Bangkok, Pucket of Pattaya, maar ook in veel andere troeristische plaatsen zijn Thaise prostituees werkzaam. Meestal jonge vrouwen tussen de 18 en de 25 jaar. Maar ook duizenden van boven de 25. Slechts weinig meisjes die nog geen 18 zijn.

Maar omdat Thaise meisjes er vaak jonger uitzien dan hun werkelijke leeftijd, wordt wel eens verondersteld dat het om minderjarigen gaat.


Sexueel contact hebben met een prostituée die nog geen 18 is, is wettelijk verboden en strafbaar. De kans is echter klein dat je minderjarigen in een bar aantreft. Barhouders doen identiteitscontroles en bewaren een kopie van de ID kaart van hun personeel, omdat ze weten dat de politie hen daarop regelmatig controleert. Naast de vele meisjes zijn er in mindere mate ook jongens, gays en ladyboys. De overheid weet niet hoeveel prostituees er in Thailand zijn, maar bepaalde schattingen hebben het over enkele honderdduizenden.


Feit is dat haast alle prostituees uit vrije wil handelen, of onder een vorm van morele druk, omdat zij zich verplicht voelen hun familie financieel te helpen.

EEN BEZOEK AAN HET PLATTELAND MAAKT VEEL DUIDELIJK

paalwoning in Issaan
ISSAAN WONING EN DORPSWINKEL Foto: thailand-info.be


Toen ik een paar weken geleden enkele kleine dorpjes in Issaan bezocht, begreep ik meteen waarom jonge meisjes naar de grote steden trekken. Het antwoord was eenvoudig: armoede troef. Veel bewoners wonen er in primitieve houten huizen, zonder de minste vorm van luxe. Tijdens het seizoen werken ze op de rijstvelden. ’s Avonds, wanneer het minder warm is, verzorgen ze hun eigen groeten in de dorpstuin. De kippen op het erf zorgen voor de nodige eieren en vlees.


Onder een houten afdak zag ik tafels en stoelen staan. Een versleten spandoek met daarop Coca Cola, maakte duidelijk dat die locatie moest doorgaan voor het dorpscafe. Hier en daar zag ik ook een mooi stenen huis, met buitendeur, ramen, gevloerd, aparte slaapkamers met echte bedden, een salon en airco. Het huis van een expat die zich daar is komen vestigen.


In het dorp spelen kinderen onder het waakzaam oog van hun bomma. De jonge moeders zijn echter niet te bespeuren. Voor hen is er immers geen toekomst in het dorp.fabriek in Bangkok
FABRIEK BANGKOK Foto bangkokpost.com
De meeste jonge meisjes trekken daarom naar de steden. Naar de industriële centra, om er te gaan werken in één van de talrijke fabrieken. Of om er als ongeschoolde meid de grote kantoren te poetsen. Zelfs dat werk wordt naar Thaise normen nog behoorlijk vergoed (+/- 9000 Baht/maand). Of ze trekken naar de toeristische centra, om er werk te vragen in een 7/11, een restaurant of een hotel.


En misschien ook om er een farrang te kunnen vinden, zoals het andere meisje in het dorp, zodat ook zij in de toekomst in een echt huis kunnen wonen.
BRON VAN INKOMSTEN

Al vlug belanden veel van die meisjes in de prostitutie. Voor barmeisjes is er immers altijd werk en een diploma is niet vereist. En lotgenoten leggen hen wel uit hoe het in zijn werk gaat en verklappen de knepen van de kunst om een farrang te versieren. En vooral, het verdient goed. Effe een uurtje met een toerist meegaan levert 500 baht op. Voor 1000 baht en eten blijft de juffrouw je een ganse dag (en nacht) vergezellen. En met wat geluk worden het een paar dagen en volgen er ook enkele cadeautjes, zoals een nieuw kleedje of schoenen. Engels, de taal van de farrangs, leert men wel. Eerst een paar woordjes en na korte tijd is de bargirl vertrouwd met het hele vakjargon.


Het meisje tevreden, want zij verdient goed geld. Haar ouders gelukkig, want zij zijn in de waan dat dochterlief een serieuze job heeft gevonden en zij ontvangen nu maandelijks financiële steun.MOET JE MEDELIJDEN HEBBEN?

Sommige toeristen voelen medelijden, als ze zien hoeveel jonge meisjes hun lichaam verkopen. Uiteraard zijn deze bargirls, diep in hun hart, niet elke dag even gelukkig en lopen sommige privéontmoetingen wel eens uit de hand, bijvoorbeeld omdat er in de hotelkamer onverwacht meer mannen opduiken dan afgesproken. En niet elke toerist is achter gesloten deuren even zachtaardig, als hij zich tijdens de ontmoeting in de bar heeft voorgedaan. Daarnaast zijn er familiale problemen met hun ouders of hun eigen kinderen, want veel bargirls zijn ook moeder. En is er de voortdurende vrees voor een hiv besmetting, omdat sommige farrangs toch verkiezen het condoom in de verpakking te laten. En last but not least... zwanger. Daarenboven hopen veel van de meeste meisjes om toch ooit de ware Jacob te kunnen ontmoeten. Daarom ook zie je soms een bargirl wenen, nadat een farrang, waarmee ze enkele dagen is opgetrokken, haar plots heeft ongeruild voor een andere schoonheid, of naar zijn thuisland is vertrokken. Ja, elk meisje heeft wel haar eigen problemen.

Maar dat neemt niet weg dat er ook veel plezier wordt gemaakt. Vaak hoor je de barmeisjes lachen en zingen of zie je er enkele op een tafel of een toog staan dansen als je voorbij een bar wandelt. En in koor roepen ze luidkeels: “Welcome!!!” Hun voornaamste motivatie is geld verdienen. Veel geld. Tot 30.000 baht per maand, of meer als ze nog enkele sponsors in het buitenland hebben. Veel meer dus dan dat ze ergens met gewoon werk zouden kunnen ontvangen. Evenveel als een dame, die universitaire studies heeft gedaan en nu co is in één of ander bedrijf.


Beweren dat de Thaise bargirls door de farrangs worden uitgebuit, is misschien waar, maar kortzichtig. Barmeisjes die ervoor gekozen hebben om hun ‘pussy’ te verkopen, worden sexueel evenveel uitgebuit door zogenoemde sekstoeristen, als dat deze sekstoeristen financieel beduveld worden door de bargirls. Dit leunt misschien meer aan bij de waarheid. De stelling dat de meeste bargirls niet houden van hun job, is verre van waar. Of minstens, ze maken er geen probleem van. Meisjes die echt niet omkunnen met de specifieke aard van het werk, ontdekken dat vrij vlug en verlaten de bar opnieuw. En belangrijk, geen enkel meisje is verplicht om met een toerist mee te gaan. Tenzij een meid echt financiële problemen heeft, zal ze geen ‘boom boom’ doen met een man die haar echt niet aanstaat. Een luxe die veel westerse prostituees zich niet kunnen veroorloven.


Geld maakt niet gelukkig, dat beseffen deze meisjes ook wel, maar anderzijds weten zij ook dat het best handig is, als je veel geld hebt. Het is zielig dat ze, om veel geld te verdienen, met opengespreide benen op hun rug moeten liggen, maar dat nemen ze erbij. Dat hoort bij de job. Van hun inkomsten kunnen ze maandelijks een behoorlijk deel naar de familie sturen. En van de rest verwennen ze zichzelf. Neen, geen luxe kamer, want de meesten van hen hokken met lotgenoten samen in een goedkope kamer. Die wordt trouwens enkel gebruikt om hun spullen op te bergen en er te overnachten, als er geen farrang is die hen ’s avonds meeneemt. Maar hun uiterlijk, dat is belangrijk. Naar de kapper, nieuwe kleding, make-up, parfum.
MIJN BARGIRL KAN IK VERTROUWEN

Veel toeristen beseffen dat deze meisjes geld willen verdienen en nemen een bargirl dan ook mee, louter voor de fun. Maar sommigen voelen zich al vlug echt aangetokken tot een meisje en beginnen tijdens hun vakantie een relatie. Op forums lees je soms zaken als: “Ik besef dat er veel prostituees in Thailand zijn, maar met mijn vriendin is het totaal anders. Ik voel dat en ik vertrouw haar 100%. Binnen enkele maanden ga ik terug naar Thailand en intussen hebben we afgesproken dat ik maandelijks wat geld zal opsturen, zodat ze niet meer in een bar hoeft te werken”.


Mooi geschreven, maar of het de waarheid is? Een paar maanden geleden ontmoette mijn Thaise vrouw een jonger buurmeisje uit haar dorp, dat in een bar in Pattaya werkt. Omdat het meisje mijn vrouw kent, was zij wat losser in het verklappen van geheimen. Zo vertrouwde zij toe dat zij inmiddels een vaste (?) relatie had met drie farrangs, twee Engelsen en een Nederlander. En maandelijks krijgt ze van elk van hen geld toegestuurd. Zij had slechts één groot probleem: hoe moet zij het gaan oplossen, wanneer twee van hen tegelijkertijd naar Thailand zouden komen.


Een ander voorbeeld speelde zich af toen wij nog in een condominium in Soi 1 woonden. Omdat het vlakbij de zee was, wandelden we haast dagelijks langs het strand. Op een dag maakten we kennis met een Belg in het gezelschap van een mooie Thaise lady. Een leuk gesprek volgde en we gingen samen wat drinken. Ook de volgende dagen kwamen we die Belg tegen. Twee weken later vertelde hij ons dat het zijn laatste dag vakantie was en dat hij met spijt in het hart afscheid moest nemen van zijn vriendin Nong. Het toeval wilde dat we twee dagen later in een 10 baht taxi zaten, toen Nong met een andere toerist opstapte. Ze deed alsof ze ons niet herkende. Tijdens de rit rinkelde haar gsm. Het was de Belg om te melden dat hij goed en wel in Brussel was aangekomen. Nong vertelde hem dat zij op de bus naar Korat zat en nu bijna thuis was. Maar dat de verbinding zeer slecht was en ze daarmee niet langer kon spreken.


Is het dan onmogelijk om met een meisje, dat je in een bar hebt leren kennen, een ernstige relatie aan te gaan? Natuurlijk niet. De uizonderingen bevestigen de regel. Maar kom je naar Thailand met de bedoeling om hier een nieuwe huwelijkspartner te vinden, zoek haar dan best niet in een bar. Het feit dat sommige van deze meisjes een behoorlijk mondje Engels praten, vergemakkelijkt uiteraard de communicatie. Maar het bewijst meteen ook, dat ze al een tijdje actief zijn in de sector.


Het is verre van zeker dat je een meisje uit de bar kunt houden, door haar maandelijks via Western Union twee of driehond euro te bezorgen. In de bar kan zij een veelvoud verdienen. En 300 euro is voor sommige gasten wel het maximum. Zij hebben in hun thuisland ook een hoop kosten en willen sparen voor een nieuw ticket, om zo snel mogelijk terug naar Thailand te kunnen vliegen.


Ik vind het absoluut geen probleem dat mijn vriendin een paar jaar in een bar heeft gewerkt. Zo weet ze perfect hoe ze een man in bed moet verwennen”, beweerde iemand. Een waarheid al een koe, op voorwaarde natuurlijk dat hij haar op dezelfde intense wijze kan bevredigen, zoals zij het de voorbije jaren heeft kunnen ervaren.


Er doen ontelbare verhalen de ronde over verliefde mannen die voor het wel en wee van hun girl tot het uiterste gaan. Geld geven, een gsm of tablet of laptop kopen, sierraden, goud, een motorfiets. En niet te vergeten de kostprijs van de reizen heen en weer. En dan trouwen en een huis kopen op haar naam en zelfs een bar openen voor haar, alsof ze de kat opnieuw bij de melk willen zetten. Tot hun laatste spaarcent is opgebruikt en de relatie verbreekt. “Once a poepie girl, always a poepie girl”, zei een farrang die met een Thaise barmeid was getrouwd en na twee jaar huwelijk ontdekte dat zijn partner al een tijd met andere mannen te doen had.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'OUDE MAN EN JONG MEISJE'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV