Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
DOCUMENTEN
BEWIJS VAN IDENTITEIT

Op de site thaivisa.com verscheen ooit dat elke buitenlander verplicht is om steeds zijn origineel paspoort bij zich te hebben en zo niet een boete van 20.000 baht dient betaald te worden. Een kwakkel die gelukkig werd gecorrigeerd.


Wel is het zo dat iedereen in Thailand verplicht is een bevestiging van zijn identiteit bij zich te hebben. Dat kan een Thais rijbewijs zijn of het kan ook een kopie van de reispas (van de hoofdpagina) zijn. Je bent dus niet verplicht de originele reispas bij je te hebben. Die berg je trouwens best veilig op in je hotelkamer of woning. Verlies je jouw paspoort, dan heb je pas echt ellende.


NODIGE DOCUMENTEN

thais rijbewijs Bestuur je in Thailand een voertuig, dan moet je bij je hebben:

. een bewijs van identiteit;
. een Thais rijbewijs (origineel) als je in Thailand woont
  of er langer dan 3 maanden verblijft;
. een rijbewijs van jouw land (origineel), samen met
  een internationaal rijbewijs (origineel), als je voor
  minder dan 3 maanden op vakantie bent.thailand tax betaald BEWIJS BETALING TAKS Daarenboven moeten een aantal documenten in het voertuig aanwezig zijn:

. een bewijs dat je taks heb betaald;
. een verzekeringsbewijs.


VERZEKERING

verzekering motorfiets BEWIJS VERPLICHTE VERZEKERING In Thailand moet elke bromfiets of auto een verplichte verzekering hebben. Maar de verplichte staatsverzekering stelt niet veel voor.


Jijzelf, of je eigen voertuig zijn daarmee niet verzekerd. En de schade die je aan derden berokkend, wordt slechts voor een klein deel vergoed.


Heb je enkel deze verzekering en ben je betrokken bij een ongeval met gewonden, of overlijdt iemand, dan kom je voor zware kosten te staan. Ook de schade aan het voertuig van de andere bestuurder zal je moeten vergoeden. Meerdere farrangs zullen kunnen getuigen dat het in Thailand zeer moeilijk is om aan te tonen dat jij (buitenlander) in je recht was en de schuld van het ongeval bij een Thai lag.


Het is dus een meer dan wijze raad, als je in Thailand een eigen bromfiets of auto hebt, een degelijke verzekering af te sluiten en het telefoonnummer van een goed advocaat bij te hebben.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'POLITIECONTROLE'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV