Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
DE TABIEN BAAN - BLAUW
HET BLAUWE BOEK

(Thor.Ror.14).


blauwe boek Thailand De 'tabien baan' of het 'Thai house book' is een officieel boek dat uitgegeven wordt door de lokale overheid (local municipality) .


Elk huis in Thailand heeft zo een blauw boek. Dit boek bewijst dat het adres van het huis gekend is bij de Provincial Administration Department.


Veronderstellen we even dat een Thaise vader drie huizen heeft, dan zal hij ook drie blauwe boeken hebben.


blauwe boek Thailand Is één van deze huizen de hoofdverblijfplaats van die Thai en zijn gezin, dan zullen in het blauwe boek van dat huis zijn naam en de naam van de gezinsleden geschreven worden.


Heeft hij zijn tweede huis voor lange tijd aan een Thaise vriend verhuurd, dan zal de naam van die vriend in het blauwe boek van het tweede huis geschreven worden.


Stel dat het derde huis leeg staat of dat die Thaise vader zijn derde huis slechts af en toe eens voor heel korte tijd verhuurt, dan zal in het blauwe boek van het derde huis geen enkele naam geschreven worden.Stel dat het derde huis leeg staat of dat die Thaise vader zijn derde huis slechts af en toe eens voor heel korte tijd verhuurt, dan zal in het blauwe boek van het derde huis geen enkele naam geschreven worden.


In een blauw boek van een condo of een huis worden dus de namen geschreven van de Thaise personen die in dat huis hun hoofdverblijfplaats hebben. En dat is trouwens verplicht. In tegenstelling tot wat sommige buitenlanders wel eens menen, is dit boek dus niet het bewijs dat je eigenaar bent van het huis of condominium.

BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'HET GEEL BOEK'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV