Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
HET PRENUPTIAL AGREEMENT
HET HUWELIJKSCONTRACT

Wanneer farrangs in hun thuisland gaan trouwen, dan wordt heel vaak vooraf contact opgenomen met een advocaat of een notaris, om via huwelijksvoorwaarden of een huwelijkscontract allerhande regelingen vast te leggen over wat er moet gebeuren wanneer het huwelijk toch foutief zou aflopen.


Maar wanneer een farrang verliefd wordt op een Thaise schone en hij besluit om met haar in Thailand te trouwen, dan zijn die huwelijksvoorwaarden iets, waar soms niet meer aan gedacht wordt.prenuptial agreement Toch kan je ook in Thailand een �prenuptial agreement� opstellen.


Het huwelijkscontract, is een contract dat gemaakt wordt tussen jou en je toekomstige partner. Het bevat een overzicht van je individuele activa en passiva voor het huwelijk en de specifieke bepalingen van je eigendomsrechten na het huwelijk. Zonder huwelijkscontract, wordt het huwelijk afgesloten volgens het Thaise huwelijksstelsel (zie volgend hoofdstuk).Zoals het woord het zegt, moet het prenuptial agreement voor het huwelijk opgesteld worden. Eenmaal getrouwd kan het in principe niet meer, of het moet via een ingewikkelde procedure in een rechtbank gebeuren.


Het prenuptial agreement moet in het Thais worden opgesteld, eventueel alternerend een paragraaf in het Thais en een vertaling van die paragraaf in het Engels of in de moedertaal van de farrang. Maar enkel de Thaise tekst die op papier staat telt, ook al staat in de vertaling totaal wat anders.


Sommige farrangs hebben zo een blind vertrouwen in hun aanstaande, dat ze haar of een familielid van haar de Thaise tekst laten schrijven. Maar velen hebben achteraf ontdekt dat in die Thaise tekst net het tegenovergestelde staat van wat er werd bedoeld en was afgesproken. Ook als je in Thailand trouwt, doe je voor het opstellen van het prenuptial agreement best beroep op een degelijk advocaat en dus ook niet op een of andere plaatselijke raadsman, die door de familie wordt voorgesteld en het wel allemaal voor een vriendenprijsje wil regelen.


Het document moet door de twee partners en door twee getuigen ondertekend worden. Dat prenuptial agreement geef je, voor het huwelijk, af in de amphur aan de beambte die het huwelijk zal voltrekken. Het wordt dan als een bijlage in het huwelijksregister geregistreerd. Wanneer het huwelijkscontract wordt gemaakt voor het huwelijk, maar niet samen met de registratie van het huwelijk wordt geregistreerd, dan is de overeenkomst nietig.


Heb je vooraf geen prenuptial agreement gemaakt, dan kan je in Thailand in de amphur, tijdens de trouw, de huwelijksvoorwaarden aan de beambte dicteren, die alles zal noteren. Maar dit systeem is af te raden voor farrangs die de Thaise taal niet machtig zijn, omdat er door de ambtenaar vaak zaken totaal anders verstaan, ge�nterpreteerd en genoteerd worden, dan het de bedoeling is.


De wensen en de inhoud van het huwelijkscontract zullen uiteraard van koppel tot koppel verschillen. In Thailand kan heel wat vooraf bepaald worden, op voorwaarde dat het niet indruist tegen de Thaise wetten of goede zeden. Stippel vooraf met je partner uit wat je echt wil en waarmee je beiden akkoord kunt gaan. Neem dan contact op met een advocaat en laat hem toetsen of deze wensen niet botsen met de Thaise wetten en hoe ze best in een contract kunnen worden geformuleerd.


De opstellen van huwelijkvoorwaarden wordt frequent toegepast in Thailand, waar het opstellen van de bepalingen vrij liberaal kan, in vergelijking met sommige landen in het Westen. Eenmaal vertaald en gelegaliseerd wordt het Thaise prenuptial agreement erkend over de hele wereld.


Het vooraf laten maken van een prenuptial agreement door een degelijk advocaat zal je uiteraard wat geld kosten, maar het kan je achteraf, mocht het huwelijk toch spaak lopen, een hoop ellende en gerechtskosten besparen.
BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 


In het volgende deel behandel ik: 'DE SINSOD'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV