Gratis Rijbewijs Online
homepage vorige volgende
VISA SERVICE OFFICES

Het hoofdstuk i.v.m. visum is samengesteld met de hulp van een medewerker van de Chonburi Immigration te Jomtien en is up-to-date
Ook in andere delen kan informatie staan die betrekking heeft op jouw visum.
JE VISUM IS BIJNA VERLOPEN

visa run VISA OFFICE Foto: thailand-info.be In toeristische centra vind je op verschillende plaatsen kantoortjes waar men je alle hulp biedt bij het regelen van een visum. Ook heel wat advocaten zullen je graag bijstaan.


Toeristen en expats vinden het vaak gemakkelijk om van deze service gebruik te maken. Weinig geloop, het gaat snel en alles wordt voor jou geregeld. Wat wil je nog meer? De vraag is echter: Is dat werkelijk zo en wat kost deze hulp?


Om dit te ontdekken ging ik voor de aardigheid naar twee kantoren in Pattaya:

. Dragon Visa Service, in Third Road.
. Pattaya Hollidays International, in Second Road.


In beide kantoren verzon ik hetzelfde verhaal: �Mijn retirement visum vervalt einde volgende maand. Ik wil een nieuw retirement visum voor 1 jaar met multiple re-entry. Kunnen jullie dit voor mij regelen, wat heb ik nodig en wat kost het?


In beide kantoren kreeg ik meteen de vraag wat ik vorig jaar had betaald voor mijn retirement visum. Ik verzon dat mijn toenmalige vriendin het toen met een advocaat had geregeld en ik mij het bedrag niet meer herinnerde.


Of je nu zelf naar de immigratie gaat, of de hulp van een kantoor inroept, het voorbereidend werk dat je zelf moet doen, blijft in ieder geval hetzelfde:

. naar de bank gaan om een bewijs te vragen dat er voldoende geld op je rekening staat;
. of op de ambassade een bewijs vragen i.v.m. je inkomsten;
. de originele bankbook meerbrengen;
. kopie van je paspoort maken en het origineel paspoort meebrengen;
. het aanvraagformulier invullen en ondertekenen;
. pasfoto�s.


Het enige verschil ligt hem dus in het feit dat iemand van het kantoor in jouw plaats naar de dichtstbijzijnde immigratiedienst rijdt, daar jouw documenten overhandigt en er vervolgens wat wacht, tot het nieuwe visum in je paspoort is geplaatst.


Een service die blijkbaar veel geld kost. Doe je het zelf, dan betaal je aan de immigratie 1900 baht voor je nieuwe retirement visum en 3800 baht voor de multy re-entry stamp. Samen: 5700 baht.
Om hetzelfde te bekomen rekent het eerste kantoor mij 17.000 baht aan en het tweede kantoor 23.000 baht. Of 11300 en 17300 extra. Niet weinig om even naar een immigatiekantoor te rijden.


Net zoals dat bij de immigratie het geval is, mag ik in het eerste kantoor mijn reispas met visum dezelfde dag al gaan afhalen. Het tweede kantoor heeft echter twee tot drie dagen nodig. Misschien wil men hiermee de indruk wekken dat er toch heel wat komt bij kijken om het visum in orde te krijgen.


VREEMDE RECLAME

Op sommige sites verschijnen reclames van offices die beweren je een retirement visum te kunnen kunnen bezorgen, ook al heb je geen inkomen (vb pensioen) of geen geld op een Thaise rekening staan.


Houd er rekening mee dat het niet voldoende is om enkele dagen 800000 baht op je rekening te hebben staan, want de kans is heel groot dat de immigratiedienst je originele bankboek bekijkt.

VALSE VISA

Via een immigratiebeambte vernam ik ook dat, door de invoering van de computer, steeds vaker mensen betrapt worden met een vals visum in hun paspoort. Zij hebben in een of ander kantoor een hoge som betaald voor hun visum, zijn in de mening dat alles in orde is, en lopen in de luchthaven tegen de lamp.


Thai zijn immers specialisten in het maken van stempels. Een visumstempel is gemakkelijk na te maken. Maar bij een computercontrole van het visumnummer, is het prijs.


Een vals visum in je paspoort is hetzelfde als geen visum hebben + valsheid. Je hebt dan een pak boete voor overstay te betalen en je geraakt misschien op een zwarte lijst bij de immigratie. En de uitleg dat je ter goeder trouw hebt gehandeld, klopt niet. Je moet immers weten dat je jezelf persoonlijk moet melden in het immigratiekantoor.


Er zijn kantoren die zelfs reclame maken, dat ze jouw retirement of family visum kunnen regelen, ook al heb je onvoldoende pensioen of geld op je rekening staan. Een verwittigd man telt voor twee
EERLIJKE HULP

Dit neemt niet weg dat er ook kantoren zijn die op een eerlijke wijze hulp bieden. Maar daar zal men je onmiddellijk uitleggen dat de prijs van een visum 1900 baht is en voor een multiple re-entry stamp 3800 baht. Het kantoor zal je ook duidelijk maken dat zij, voor het helpen invullen van de documenten en het je begeleiden naar het immigratiekantoor, bijvoorbeeld 1000 of 1500 baht extra aanrekenen. Dat is een eerlijke prijs.
BLIJF OP DE HOOGTE

Indien je het wenst, krijg je van ons een mailtje wanneer er nieuwe pagina's aan deze website worden toegevoegd of als er wetswijzigingen zijn i.v.m. visum en andere zaken.
Vul uw e-mail adres in:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 In het volgende deel behandel ik: 'NIEUW PASPOORT EN VISUM'.

klik


NL-TV Op zoek naar een betrouwbaar advocatenkantoor dat ook de belangen van farrangs behartigt.

NL-TV

NL-TV De Nederlandse en Vlaamse TV-zenders rechtstreeks in Thailand zien.

NL-TV

GASTENKAMER Een gastenkamer huren in Pattaya?

 NL-TV